Huwelijksvoorwaardev

Je gaat trouwen en bent druk bezig met de voorbereiding van je huwelijk. Van belang is om alle financiële zaken te benaderen en je huwelijksvoorwaarden perfect te regelen. Dit zijn in het algemeen wettelijke overeenkomsten tussen stelletjes die gaan trouwen. Deze regels zijn niet verplicht en worden meestal opgesteld en vastgelegd door een notaris. Deze voorwaarden sluiten allerlei schulden en bezittingen uit, van het trouwen in gemeenschap van goederen. Zoals B.V. het maken van afspraken over de kosten en verdelingen van bezittingen tijdens het huwelijk, en of het regelen van de verdeling van bijvoorbeeld, pensioen of echtscheiding door overlijden van een van de partners. Deze voorwaarden worden meestal vastgelegd op notariële akte bij de notaris. Jullie kunnen in zekere zin ook alles samen bepalen op deze akten, maar met  kleine beperkingen.



Wat zijn de beperkingen op deze voorwaarden?

Deze beperkingen zijn bijvoorbeeld, het niet afwijken van regels voor erfrecht van de langstlevende echtgenoot.

Wat is gemeenschap van goederen?

Deze betekend dat vanaf het moment van het huwelijk, alle schulden en bezittingen van het gehuwde paar gemeenschappelijk worden.
Alle bezittingen en schulden die jullie tijdens en vóór het huwelijk hadden zijn voor beide partijen samen.
Wil je afwijken van deze voorwaarden dan kun je bij de notaris een huwelijkse voorwaarden afsluiten zoals boven vermeldt. 



De partnerschapsvoorwaarden omzetten hoe doe je dat?

Geregistreerd partnerschap blijft ook naar het omzetten van deze, ongewijzigd zoals huwelijkse voorwaarden van kracht. Bij wijzigen van deze voorwaarden tijdens het huwelijk is voorafgaande goedkeuring door de rechtbank nodig.

Koude uitsluiting goederen van gemeenschap wat zijn dat?

Koude uitsluiting is elke vorm van gemeenschap van goederen uitgesloten, dit wordt koude uitsluiting genoemd.
Bij echtscheiding wordt het pensioen ondanks de koude uitsluiting verdeeld, tenzij de wet verevening pensioenrechten expliciet niet van toepassing wordt verklaard in de gemeenschap van goederen voorwaarden.

Geen huwelijksvoorwaarden laat opstellen wat dan?

Het niet opstellen van deze voorwaarden is principieel wettelijk vastgesteld, en hoef je niets voor te doen. Het betekend wel dat bij het eindigen van het huwelijk, de beide partij ontvangen, ieder de helft van de waarde van bezittingen en is gezamenlijk verantwoordelijk voor de gemaakte schulden.

Wat zijn de gemiddelde kosten van huwelijksvoorwaarden

De kosten van een huwelijkse voorwaarden zijn afhankelijk van de notaris van € 400 tot € 1000, en het aanpassen van de akte. Laat je in ieder geval goede informeren. Bij een goede huwelijksvoorwaarden zijn tot slot alle je financiële afwikkeling tot in de puntjes geregeld.

Waarom trouwen

Waarom Trouwen

Waarom zou je trouwen? Ga je samen een huis kopen of komen er kinderen dan

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd Partnerschap

Geregistreerd Partnerschap Het geregistreerd partnerschap is een wettelijk erkende en geregelde vorm van samenleving tussen

Huwelijk

Huwelijk

Wat is het huwelijk of het geregistreerd partnerschap Van verloving tot huwelijksaanzoek, de keuze van

Gerelateerde berichten