Zelf Cupcakes bakken voor je bruiloft
Cupcakes zijn oh zo geweldig, je kunt er zoveel mee, ze zijn niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog. Je kunt ze helemaal aanpassen aan het thema van jullie bruiloft, en een beetje creatieve bruid kan ze ook zelf maken. Tegenwoordig vindt je zelfs bij Xenos en ander winkels alle soorten decoraties, van marsemein, tot glitters voor je cupcakes.Ook erg trendy is om een desserttafel te maken, vol met zoete lekkernijen, en laat dan je taartjes maar pronken op een mooie aangeklede tafel. Kortom je kunt erg veel met deze kleine lekkernijen, en ze zijn een mooie vervanger voor de bruidstaart.
Hoe bak je een cupcake
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Recept voor 12 cupcakes
Ingrediënten
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
Zorg dat je een cupcake bakplaat in huis hebt
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.
Doe het meetwerk precies dit is van groot belang voor een goed beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.
Beslag maken
Doe de op kamertemperatuur boter in een beslagkom, en doe de suiker erbij, goed mixen tot een mooi glad beslag.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid
als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!
Bakken
Zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
zet je oven op 170 graden, en laat ze ongeveer 35 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
De oven niet openen tussendoor.
Afkoelen
Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes even een minuut in het bakblik zitten.
Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik.
Laat de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
Eenmaal afgekoeld zijn de cupcakes klaar om verder te decoreren met een topping, eetbare decoraties en andere leuke cupcakeproducten!
Decoreer de cupcakes met behulp van de basis decoratiematerialen
Bij cupcakerecepten, vindt je alle benodigheden in de webshop